knowles-logo-white

contact Info

Second Floor, 32 Queensway, London, W2 3RX

+ (44) 207 313 4169

Project overview

Scope of works

Client:

Private Client

Structural Engineer:

Vincent Rymill

Architect:

Greenway Architects 

Duration:

60 Weeks

Size:

750 sq/m

Project Type:

Structures, Fit-out

Share:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest

As Main Contractor, Knowles worked on the renovation of a late Victorian semi-detached single dwelling in the heart of Bayswater. A home that had been lived in by the current family for 15 years, it was evident that the property lacked a significant reception room, therefore a key goal of the renovation was to gain more space and ensure a large family room was the centre of the home.

Additional space was achieved by forming a new basement level below the existing property footprint and under the rear garden terrace. To ensure ample natural light was gained, the inclusion of a central garden lightwell and glazed roof lights was pivotal – these additional have meant that the basement is now flooded with beautiful natural light. 

The choice of materials used are of a simple and natural colour palette. A boarded concrete ceiling is divided between a grid of down stand beams that add texture to the interior space. Specialist joinery, installation of large full height crittall internal doors, high-spec bathrooms fixtures and fittings and the installation of modern yet completion functional kitchen ensure the space creates a sense of home